Business Internaţional

Business MAGAZIN. Cea mai grea lovitură pentru combustibilul care alimentează o lume întreagă e pe drum. Preţurile au toate şansele să explodeze

Business MAGAZIN. Cea mai grea lovitură pentru...

Autor: Iulian Tenchiu

16.01.2023, 14:05 7360

O mare parte din piaţa motorinei, combustibilul de bază al economiei mondiale, se pregăteşte ca în aproape trei săptămâni să se transforme în ţinta sancţiunilor europene. Uniunea Europeană şi G-7 vor încerca să plafoneze preţurile exporturilor de combustibil din Rusia, scrie Bloomberg.

Plafonarea care va zgudui piaţa motorinei coincide cu o altă iniţiativă similară a UE, care presupune interzicerea totală a importurilor de produse petroliere ruseşti, ambele urmând să intre în vigoare de la 5 februarie 2023.

Măsuri similare sunt deja în vigoare şi vizează ţiţeiul rusesc, însă plafonarea şi lansarea unei interdicţii pentru carburanţii rafinaţi – în special motorina – este ceea ce îi îngrijorează pe analiştii din piaţa petrolieră, mai ales din cauza posibilităţii creşterii preţurilor.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO