Business Internaţional

Business Magazin. Cine este Trip Adler, cel care a pus bazele Scribd, un Netflix al cărţilor

„Am învăţat cât de important este timingul. Să ai o idee cu cinci ani înaintea timpurilor nu are, practic, nicio valoare.”

Autor: Andra Stroe

25.09.2022, 19:01 76

O discuţie cu tatăl său, un partener de business şi un apartament – de atât a avut nevoie Trip Adler pentru a pune bazele Scribd, supranumită adresea Netflixul cărţilor. Astăzi, platforma include peste 1 milion de titluri şi are zeci de milioane de utilizatori.

Născut în familia unui neurochirurg-antreprenor şi crescut în Palo Alto, California, centru global al tehnologiei şi inovaţiei, John R. „Trip“ Adler şi-a ales la rândul său o carieră ca antreprenor în industia tech.

După ce a terminat liceul, s-a înscris la Harvard, universitate pe care a absolvit-o cu o diplomă în biofizică. După facultate a avut mai multe iniţiative antreprenoriale, printre care s-au numărat o companie de ride-sharing, un call center şi o platformă social media (Rate your happiness). Ideea de a lansa Scribd i-a venit în urma unei discuţii cu tatăl său, care întâmpinase dificultăţi în publicarea unei lucrări academice într-un jurnal medical.

L-a angrenat în proiect pe Jared Friedman, coleg de facultate, alături de care s-a înscris în Y Combinator, în vara anului 2006. La nici un an distanţă, într-un apartament din San Francisco, lua naştere Scribd.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO