Business Internaţional

Business MAGAZIN. Cine sunt cei care învârt averi de sute de miliarde de dolari. Cum arată topul celor mai bogate familii din lume

Business MAGAZIN. Cine sunt cei care învârt averi de...

Autor: Iulian Tenchiu

04.01.2023, 14:55 1732

Lumea super-bogaţilor este condusă în ultimii patru ani de familia Walton, deţinătorii gigantului retailer Walmart, cu o avere estimată la 224 miliarde de dolari. Cele mai importante familii din lumea miliardarilor au construit cu timpul adevărate imperii, care valorează în prezent trilioane de dolari, scrie Bloomberg.

Atunci când vine vorba de averile celor mai bogate familii de pe glob, majoritatea provin din companii create de primele generaţii, care activează şi acum în Europa, America de Nord sau Asia.

Anul 2022 a adus cu sine multe probleme pentru întreaga planetă, probleme care nu i-au ocolit nici măcar pe miliardari.

Familia Lauder, cei care se află în spatele gigantului american din industria cosmetică Estee Lauder a scăzut cu 15%, până la aproape 20 de miliarde de dolari. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi averea familiei Dassault şi a familiei Johnson, care a fondat Johnson&Johnson, una dintre cele mai mari companii pharma din lume.

În ciuda acestor „turbulenţe”, familiile de miliarde au rezistat de-a lungul timpului şi odată cu ele şi imperiile pe care le-au clădit, în ciuda recesiunilor, a războaielor şi a şocurilor de natură economică sau geopolitică.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO