Business Internaţional

Business MAGAZIN. Istoria incredibilă a miliardarului care a fondat discounterul 99 Cents Only Stores, care a introdus oferta magică de 99 de cenţi: La de 99 de cenţi, produsele se epuizează imediat, în timp ce la 1,02 dolari sau 98 de cenţi produsele stau pe stoc

Business MAGAZIN. Istoria incredibilă a miliardarului...

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu

20.09.2020, 00:02 602

Câteodată, pentru a avea succes în business nu e nevoie să reinventezi roata, ci este de ajuns să aduci un suflu nou unui concept deja existent, pentru a-l readuce în atenţia clienţilor. Asta a făcut Dave Gold, fondatorul discounterului 99 Cents Only Stores, devenit unul dintre simbolurile Statelor Unite.

Dave Gold s-a născut pe 5 iunie 1932 în Cleveland, Ohio, fiind al treilea copil al unui cuplu de imigranţi ruşi. În copilărie, el a muncit în magazinul părinţilor săi, înainte ca familia să se mute în Los Angeles, unde Gold a terminat liceul şi s-a înscris şi la colegiu. El a fost însă nevoit să renunţe la cursuri pentru a se ocupa de afacerea familiei, după ce tatăl său s-a îmbolnăvit.

Odată cu preluarea companiei, antreprenorul a decis să încerce un nou model de business, şi anume, vânzarea unui sortiment de sticle de vin la un preţ fix, de 99 de cenţi. Ideea a avut succes instantaneu, aşa că Gold s-a gândit să o extindă asupra întregii game de produse din magazin. Astfel, pe 13 august 1982 el a inaugurat, în Los Angeles, primul magazin 99 Cents Only Stores. Până la apariţia acestuia, conceptul de „dolar store” reprezenta un loc în care puteai găsi produse la preţuri derizorii dar expirate sau cu defecte. Antreprenorul i-a oferit însă un nou sens, intrând cu magazinele sale nu doar în cartierele sărace, ci şi în cele de lux.

Citiţi aici toată povestea 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO