Business Internaţional

Business Magazin. Paul English, un miliardar american lucrează din când în când ca şofer Uber pentru a afla care sunt nevoile clientului de rând

„Vreau ca agenţii mei să fie competitivi. Primirea recenziilor te ajută să spui că vrei să devii mai bun.”

Autor: Andra Stroe

14.02.2021, 22:31 174

Un nonconformist, Paul English a lansat business după business. Sursa sa de inspiraţie în afaceri nu a venit din cărţi de succes sau din familie, ci „de pe teren”, deoarece, în ciuda averii de miliarde, antreprenorul lucrează uneori ca şofer Uber pentru a se pune la curent cu nevoile clientului de rând.

Paul M. English s-a născut în 1963, în Statele Unite. Încă din liceu a cochetat cu antreprenoriatul, înfiinţând Speed Games, un producător de jocuri. El a absolvit Boston Latin School în 1982 şi a studiat apoi informatica la UMass Boston, urmând şi un master în acelaşi domeniu, iar în urmă cu doi ani a obţinut titlul de doctor onorific din partea instituţiei pe care a absolvit-o. Între 1995 şi 1998 antreprenorul a lucrat ca SVP (Senior Vice President – n. red.) of Engineering şi SVP of Product Management and Marketing la Interleaf în Waltham, Massachusetts, şi ca preşedinte al Boston Light Software, o companie de e-commerce pe care a cofondat-o în 1998 şi a vândut-o un an mai târziu către Intuit. Începând cu 1999, el a fost directorul Intermute, o companie pe care a lansat-o alături de fratele său, Ed şi care a fost achiziţionată şase ani mai târziu de Trend Micro.

În 2004 English a pus bazele Kayak împreună cu Steve Hafner, companie achiziţionată de Priceline în noiembrie 2012 pentru 1,8 miliarde de dolari. Ulterior, antreprenorul a fost numit în funcţia de Chief Technology Director al Diviziei de Medicină Socială şi Integalitate Sanitară în cadrul Brigham and Women’s Hospital din Boston, Massachusetts. În iulie 2015 el a fondat start-up-ul de călătorii Lola.com, unde a folosit inteligenţa artificială pentru a crea un mod mai eficient de rezervare a călătoriilor. English este şi fondatorul GetHuman.com, o platformă care urmăreşte restabilirea contactului personal în domeniul serviciilor pentru clienţi. Până în iulie 2016, el a lucrat part-time şi ca instructor al MIT Sloan School of Management, unde a predat antreprenoriatul.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO