Business Internaţional

Business MAGAZIN. De la podea la podium: Cum a reuşit un business necunoscut din Arabia Saudită să ajungă la o evaluare de 240 de miliarde de dolari în doar trei ani şi să depăşească giganţi globali ca Siemens sau General Electric

Business MAGAZIN. De la podea la podium: Cum a reuşit un...

Autor: Iulian Tenchiu

14.01.2023, 11:55 7872

În urmă cu trei ani, International Holding Company era un business obscur, puţin cunoscut care se ocupa cu administrarea fermelor piscicole, cu domeniul alimentar şi real-estate, operând cu 40 de angajaţi. În prezent, compania a fost evaluată la uriaşa sumă de 240 miliarde de dolari, depăşind nume grele din businessul mondial precum Siemens şi General Electric, scrie Financial Times.

Compania a trecut printr-o transformare extraordinară care n-a fost prea mult băgată în seamă de cei din afara Emiratelor Arabe Unite. Până şi bancherii şi oamenii de afaceri din Emirate au dificultăţi în a înţelege cum a explodat businessul şi ce a declanşat transformarea.

Preţul acţiunilor International Holding Company a crescut din 2019 şi până în prezent cu 42.000%, iar asta a făcut compania să devină a doua cea mai mare companie listată pe bursa din Abu Dhabi şi tot a doua cea mai mare afacere din Orientul Mijlociu, după gigantul Saudi Aramco.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO