Business Internaţional

Business MAGAZIN. Şeful unuia dintre cei mai mari giganţi petrolieri vine cu un avertisment de coşmar: Criza energetică de acum este doar începutul şi nu se va compara cu ce urmează începând cu anul viitor. Haosul social va zgudui Europa

Business MAGAZIN. Şeful unuia dintre cei mai mari...

Autor: Iulian Tenchiu

06.11.2022, 15:01 6749

Politicienii şi guvernele din întreaga lume se pregătesc de haos social şi proteste pe măsură ce tot mai multe ţări trebuie să scoată din buzunar tot mai mulţi bani pentru energie.

La criza energetică se adaugă şi problema inflaţiei galopante care va întinde nervii europenilor la maxim în următoarea perioadă, este de părere CEO-ul Vitol, al treilea cel mai mare transportator de petrol din lume, relatează CNCB.

„Ne aşteaptă o iarnă dificilă, însă aceasta nu se compară cu ceea ce va veni în 2023, deoarece energia disponibilă în prima jumătate a anului viitor este semnificativ mai mică decât ce aveam la dispoziţie la începutul acestui an. Ne vom confrunta cu consecinţele acestei penurii severe de energie şi prin urmare cu tot ce va declanşa aceasta, fiind vorba despre inflaţie galopantă şi toate problemele pe care ea le aduce”, a declarat Russel Hardy, CEO-ul Vitol.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO