Business Internaţional

Business-ul care chiar este ţinut în viaţă de clienţi: O sală de fitness consumă energie electrică produsă de clienţii care se antrenează

sursa foto: GreenMatters

Autor: Alex Ciutacu

11.03.2018, 18:23 687

Scopul antrenamentelor fizice este consumul de energie, însă Eco Gym, un proiect experimental de sala de fitness green a găsit o modalitate de a genera energie, potrivit World Economic Forum.

Viziunea din spatele centrului de fitness situat în Rochester, New York, este reprezentată de o serie de biciclete de fitness care produc energie electrică atunci când sunt folosite, aceasta fiind utilizată pentru a alimenta întreaga clădire.

În timp ce sala are echipamente pentru toate tipurile de exerciţii, sunt 21 de aparate pentru exerciţii de tip cardio care generează curent electric. Printr-o singură utilizare simultană a acestor echipamente, sunt produşi 160 waţi pe oră.

Deşi această energie nu este suficientă pentru a alimenta întregul centru, energia este cumulată cu cea   produsă de panourile solare de pe acoperiş.

Sala de fitness face parte dintr-un proiect denumit Imaginarium, compus dintr-o galerie de artă şi un centru de ştiinţă, situat în clădirea I-Square. Proiectul generează suficientă energie electrică pentru a alimenta complet o serie de restaurante, un centru de conferinţe, un amfiteatru şi un spaţiu de birouri.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO