Business Internaţional

Ca să îşi salveze viitorul, miliardarul Nikolay Storonsky, de origine rusă, a renunţat la cetăţenia rusă, fiind acum doar cetăţean britanic. România este a doua piaţă pentru Revolut

Ca să îşi salveze viitorul, miliardarul Nikolay...
31.10.2022, 16:24 5179

Nikolai Storonsky, miliardarul care conduce firma de tehnologie financiară Revolut, cu sediul la Londra, a renunţat la cetăţenia rusă ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina, potrivit Bloomberg. 

Presa internaţională a relatat la 30 octombrie că Storonsky, care deţine şi un paşaport britanic, a luat această decizie.

Storonsky, în vârstă de 38 de ani, a fost un critic al invaziei Rusiei în Ucraina, afirmând că aceasta a fost "nu doar oribilă, ci aproape imposibil de crezut".

"Aş dori să clarific, în mod public, ceea ce am simţit în privat încă din prima zi: Războiul nu este niciodată un răspuns", a scris el într-o postare pe blog la începutul lunii martie, la doar câteva zile după ce Rusia a iniţiat conflictul.

"Acest război este greşit şi total detestabil. Sunt oripilat şi îngrozit de impactul său şi îmi adaug vocea celor din întreaga lume care cer încetarea imediată a luptelor şi un angajament pentru soluţii diplomatice. Niciun alt om nu ar trebui să mai moară în acest conflict inutil", a adăugat el.

În ciuda faptului că este originar din Ucraina, tatăl lui Storonski a fost sancţionat de guvernul ucrainean la începutul acestei luni din cauza funcţiei sale de director general la Gazprom Promgaz, divizia de cercetare a companiei ruseşti de gaze naturale de stat.

Storonsky este cofondator şi director executiv al Revolut, care proiectează software de aplicaţii pentru transferuri de bani şi servicii financiare conexe. Bloomberg estimează averea sa la 6,7 miliarde de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO