Business Internaţional

Cade ghilotina la una dintre cele mai importante bănci din lume: Goldman începe procesul de reducere a locurilor de muncă. Mii de angajaţi stau cu nervii întinşi la maxim

Cade ghilotina la una dintre cele mai importante bănci...

Autor: Dorin Oancea

11.01.2023, 15:20 257

Angajaţii Goldman Sachs se pregătesc să afle, miercuri, dacă îşi vor păstra sau nu locurile de muncă, în condiţiile în care banca americană de investiţii începe o amplă campanie de reducere a costurilor care ar putea duce la reducerea cu mii de persoane a celor 49.000 de angajaţi, scrie Reuters.

Reducerea locurilor de muncă, care se aşteaptă să reprezinte cea mai mare contracţie a numărului de angajaţi de la criza financiară încoace, este posibil să afecteze majoritatea diviziilor majore ale băncii, iar divizia sa de investiţii bancare, aflată în criză, se va confrunta cu cele mai mari reduceri, a declarat o sursă pentru Reuters luna aceasta.

Puţin peste 3.000 de angajaţi vor fi concediaţi, a declarat sursa.

Reducerile au început miercuri în Asia, unde Goldman a finalizat reducerea unităţii sale de gestionare a averilor private şi a renunţat la 11 angajaţi ai băncii private din birourile sale din Hong Kong şi Singapore, a declarat o sursă care are cunoştinţă despre acest subiect. De asemenea, aproximativ 8 angajaţi au fost concediaţi în departamentul de cercetare al Goldman din Hong Kong, a adăugat sursa, concedierile fiind în curs de desfăşurare în cadrul băncii de investiţii şi al altor divizii.

Planurile de concediere ale Goldman vor fi urmate de o revizuire mai amplă a cheltuielilor, care va include cheltuielile şi călătoriile corporative, a relatat miercuri Financial Times, care aminteşte de încetinirea masivă a tranzacţiilor corporative şi de scăderea activităţii pe pieţele de capital de la războiul din Ucraina.

Goldman Sachs a refuzat să comenteze.

Goldman avea 49.100 de angajaţi la sfârşitul celui de-al treilea trimestru, după ce a adăugat un număr semnificativ de personal în timpul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, creditorul îşi reduce anul acesta plăţile anuale de bonusuri pentru a reflecta condiţiile de pe piaţă, plăţile urmând să scadă cu aproximativ 40%.

Onorariile globale ale băncilor de investiţii s-au înjumătăţit aproape în 2022, cu 77 de miliarde de dolari încasate de bănci, faţă de 132,3 miliarde de dolari cu un an înainte, potrivit datelor Dealogic.

Băncile au încheiat tranzacţii pe pieţele de capitaluri proprii (ECM) în valoare de 517 miliarde de dolari până la sfârşitul lunii decembrie 2022, cel mai scăzut nivel de la începutul anilor 2000 şi o scădere de 66% faţă de bonomia din 2021, potrivit Dealogic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO