Business Internaţional

Căderea cortinei: Gigantul Cineworld, prezent în România prin Cinema City, a decis să închidă toată cinematografele din Marea Britanie şi SUA. Circa 45.000 de oameni rămân fără loc de muncă

Căderea cortinei: Gigantul Cineworld, prezent în...

Autor: Alex Ciutacu

05.10.2020, 13:46 6202

Lanţul de cinematografe Cineworld, prezent în România prin Cinema City, a decis săptămâna aceasta să închidă toate locaţiile din Marea Britanie şi SUA, ceea ce lasă circa 45.000 de oameni fără loc de muncă, potrivit Reuters.

Al doilea cel mai mare lanţ de cinematografe din lume a explicat că marile studiouri de producţie sunt reticente în a lansa producţii mult-aşteptate precum noul James Bond, ceea ce i-a determinat să închidă toate cele 536 cinematografe Regal din SUA şi toate cele 127 locaţii Cineworld şi Picturehouse din Marea Britanie, începând cu data de 8 octombrie.

Presa internaţională a vehiculat această mutare în ultimele zile, dar Cineworld a confirmat astăzi închiderea acestor locaţii fără a semnala când ar putea fi redeschise.

Acţiunile Cineworld, care au scăzut cu peste 80% de la începutul anului, au înregistrat o scădere bruscă de 60% în primele 10 minute de tranzacţionare din şedinţa de luni, pe bursa de la Londra.

Industria de entertainment a fost printre cele mai grav afectate de distanţarea socială. Săptămâna trecută, Walt Disney a anunţat că va concedia aproape 28.000 de oameni, majoritatea fiind în parcurile tematice din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO