Business Internaţional

Cadou de 90 de ani: Berkshire Hathaway – gigantul condus de Warren Buffett – a cumpărat 5% din primele cinci companii japoneze de trading

Cadou de 90 de ani: Berkshire Hathaway – gigantul...

Autor: Eduard Ivanovici

31.08.2020, 14:12 812

Berkshire Hathaway a cumpărat 5% din primele cinci companii de trading din Japonia, valoarea totală a achiziţiei depăşind 6 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Investiţia pe termen lung în companiile Itochu Corp, Marubeni Corp, Mitsubishi Corp, Mitsui & Co şi Sumitomo Corp poate să crească acţiunile cu până la 9,9%, a declarat Berkshire duminică, în ziua în care CEO-ul Warren Buffett a împlinit 90 de ani.

Mişcarea urmăreşte să reducă dependenţa companiei faţă de economia Statelor Unite, care a înregistrat în 2020 cea mai mare contracţie de la Marea Criză a anilor 1930.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Warren Buffet este al şaselea cel mai bogat om al planetei, cu o avere netă de 82,6 miliarde de dolari, fiind depăşit doar de Jeff Bezos, Bill Gates, Bernard Arnault, Mark Zuckerberg şi Makesh Ambani.

Berkshire Hathaway a cumpărat 245 de milioane de acţiuni Apple în ultimii ani, reuşind să înregistreze un profit în valoare de 87 de miliarde de dolari. Valoarea de piaţă a companiei ajunge în prezent la aproape 521 de miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO