Business Internaţional

Cancelarul austriac Sebastian Kurz susţine că va lupta împotriva antisemitismului, pe fondul îngrijorărilor Israelului

Cancelarul austriac Sebastian Kurz susţine că va lupta...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

20.12.2017, 20:01 140

"Antisemitismul nu are loc în Austria sau în Europa. Vom lupta împotriva tuturor formelor de antisemitism cu o hotărâre totală, atât împotriva celor care încă există, cât şi împotriva celor care au fost recent importate. Acesta va fi una dintre sarcinile importante ale guvernului nostru", a spus Kurz, în cadrul unui discurs în Parlamentul de la Viena.

Cancelarul Austriei a mai precizat că se va întâlni "în curând" cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. În anul 2000, Israelul a suspendat relaţiile cu Austria pentru a protesta faţă de intrarea la guvernare a FPO.

"Sper că vom reuşi să risipim îngrijorările care există în privinţa membrilor guvernului din FPO. Ar fi interesul ambelor ţări", a mai spus Sebastian Kurz.

Marţi, Sebastian Kurz a călătorit la Bruxelles pentru a discuta despre cooptarea la putere a Partidului Libertăţii (FPO), formaţiune de extremă-dreaptă fondată după cel de-Al Doilea Război Mondial de către foşti membri ai Partidului Nazist.

Heinz-Christian Strache, noul vice-cancelar al Austriei, a afirmat în trecut că Islamul "nu are loc în Europa" şi a numit-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, drept "cea mai periculoasă femeie din Europa", pentru politica sa deschisă privind refugiaţii.

Cancelarul Austriei a mai anunţat că guvernul său se opune aderării Turciei la Uniunea Europeană - o poziţie susţinută, potrivit sondajelor, de către majoritatea cetăţenilor austrieci.

"Turcia se îndreaptă în direcţia greşită, ceea ce înseamnă că Turcia nu are, cu siguranţă, niciun viitor în Uniunea Europeană", a declarat Kurz, criticând politica de represiune a Ankarei împotriva persoanelor suspectate că s-au implicat în tentativa eşuată de lovitură de stat din 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO