Business Internaţional

Cancelarul Austriei în discuţii „dure” cu Putin: Karl Nehammer îi cere lui Vladimir Putin oprirea imediată a războiului

Cancelarul Austriei în discuţii „dure” cu Putin:...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

11.04.2022, 18:46 310

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a anunţat, luni după-amiază, că a avut o discuţie "foarte directă" şi "dură", la Moscova, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cerându-i oprirea războiului din Ucraina.

"Discuţia a fost foarte directă, deschisă şi dură, nu a fost o vizită de prietenie. Am evocat crimele de război din Bucha şi din alte locuri şi am subliniat că toţi cei responsabili trebuie traşi la răspundere. Am transmis că vor fi aplicate sancţiui suplimentare Rusiei atât timp cât în Ucraina mor oameni", a declarat Karl Nehammer, citat de publicaţia Die Presse.

"Am transmis mesajul important că acest război trebuie să fie oprit", a precizat cancelarul Austriei, primul lider occidental care efectuează o vizită la Moscova de la începerea conflictului militar dintre Rusia şi Ucraina. Sâmbătă, cancelarul Austriei s-a întâlnit la Kiev cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Acum, îi voi informa pe partenerii noştri europeni despre discuţiile cu preşedintele Rusiei şi ne vom consulta asupra viitoarelor măsuri", a subliniat Karl Nehammer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO