Business Internaţional

Cancelarul german Angela Merkel consideră că progresul înregistrat în negocierile privind Brexit este "încurajator"

Cancelarul german Angela Merkel consideră că progresul...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

19.10.2017, 19:23 75

Angela Merkel participă la un summit UE la Bruxelles, în cadrul căruia se discută şi despre propunerile Marii Britanii privind acordul de Brexit.

"Progresul înregistrat până acum nu este suficient pentru a intra în cea de-a doua fază. Dar este încurajator. Vom continua discuţiile în vederea trecerii la cea de-a doua fază în luna decembrie", a spus Merkel.

Premierul britanic Theresa May a făcut apel la o "urgentare" din partea Uniunii Europene pentru soluţionarea chestiunii privind drepturile cetăţenilor britanici şi europeni după Brexit. Marea Britanie urmăreşte ca agenda negocierilor să treacă la un viitor acord comercial.

Premierul finlandez Juha Sipila a declarat că Uniunea Europeană "este puţin frustrată în privinţa progresului înregistrat". Premierul irlandez Leo Varadkar a spus că Theresa May ar trebui să "vină cu mai multă claritate în special în privinţa facturii de Brexit".

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că nu va fi înregistrat niciun progres spectaculos în cadrul summitului de două zile, însă rezultate ar putea fi obţinute la următoarea întâlnire programată a liderilor UE, în luna decembrie.

Pe lângă drepturile cetăţenilor, nu s-a ajuns încă la un acord cu privire la obligaţiile financiare ale Marii Britanii faţă de Uniunea Europeană şi la frontiera din Irlanda de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO