Business Internaţional

Cancelarul german Angela Merkel: Criza băncilor italiene poate fi ţinută sub control

Cancelarul german Angela Merkel: Criza băncilor italiene...

Autor: Ştefan Stan

12.07.2016, 18:30 3172

Liderii europeni, de la Angela Merkel până la ministrul italian de Finanţe Pier Carlo Padoan, au semnalat că este nevoie de o soluţie pragmatică la criza băncilor italiene.

Cancelarul German Angela Merkel susţine că guvernul condus de premierul italian Matteo Renzi şi Comisia Europeană sunt în discuţii intensive legate de  problema băncilor din peninsulă, scrie Bloomberg.

”Sunt foarte convinsă că problema va fi rezolvată într-o modalitate benefică pentru economie. Nu văd vreo dezvoltare în direcţia unei crize, aceasta poate fi ţinută sub control”, a spus Merkel. Comentariile ei au împins acţiunile băncilor italiene spre creştere în finalul şedinţei de tranzacţionare de marţi, Monte dei Pasci Siena urcând cu până la 6%.  

Italia încearcă să consolideze sistemul bancar, împovărat cu credite neperformante, însă fără a se abate de regulile europene. Monte Maschi a pierdut mai bine de 40% din valoarea acţiunilor de la decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană.

 

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO