Business Internaţional

Cancelarul german Angela Merkel: În final, Brexit este o pierdere pentru toată lumea

Cancelarul german Angela Merkel: În final, Brexit este o pierdere pentru toată lumea

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

15.05.2019, 18:46 1004

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi în final o pierdere pentru toată lumea, chiar dacă o parte a companiilor şi-au mutat sediile generale în Germania, relatează Reuters.

„Germania, ca locaţie financiară, beneficiază de pe urma acestui fapt (Brexit, n.red.), dar acest lucru nu schimbă faptul că în final, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este o pierdere pentru toată lumea, din punctul meu de vedere”, a declarat cancelarul german în cadrul unui congres în Hamburg.

În urma incertitudinii generate de Brexit, multe companii europene au decis să îşi mute sediile generale din Marea Britanie în Germania.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May a transmis miercuri că prioritatea este trecerea Acordului Brexit de Parlament.

Guvernul Theresa May încearcă să depăşească impasul din negocierile cu liderul laburist, Jeremy Corbyn. Executivul de la Londra speră să obţină sprijinul Partidului Laburist pentru aprobarea Acordului Brexit în Camera Comunelor.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Gandul.ro ANUNȚ OFICIAL!
AFACERI DE LA ZERO