Business Internaţional

Cancelarul german Angela Merkel îşi întăreşte poziţia legată de Acordul climatic de la Paris: Este ireversibil şi nu este negociabil

Cancelarul german Angela Merkel îşi întăreşte...

Autor: Mircea Olteanu

29.06.2017, 12:42 52

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că Uniunea Europeană este "mai decisă decât oricând" să asigure succesul Acordului de la Paris privind schimbările climatice, informează agenţia de ştiri The Associated Press.

Într-un discurs susţinut în cadrul Parlamentului de la Berlin, cancelarul a declarat că Uniunea Europeană este în totalitate decisă să-şi respecte angajamentele luate prin semnarea acestui acord.

"Acordul de la Paris este ireversibil şi nu este negociabil", a declarat Merkel, în contextul în care Donald Trump, preşedintele SUA, a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris.

Germania va fi gazda unui summit al liderilor grupului celor mai mari 20 de economii ale lumii (G20), programat să aibă loc în perioada 7-8 iulie, la Hamburg.

Merkel a mai declarat că se aşteaptă la summitul G20 ca discuţiile pe tema problemelor climatice să nu fie uşoare. La summit urmează să participe şi preşedintele american Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO