Business Internaţional

Cancelarul german, Olaf Scholz, şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, au îndemnat la încetarea imediată a focului în convorbirea cu Putin

Cancelarul german, Olaf Scholz, şi preşedintele...

Autor: Dorin Oancea

12.03.2022, 16:30 52

Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron l-au îndemnat pe preşedintele rus Vladimir Putin să ceară o încetare imediată a focului în Ucraina, în timpul unei convorbiri telefonice de 75 de minute care a avut loc sâmbătă, scrie Reuters. 

Macron şi Scholz au făcut apel, de asemenea, la Putin să "se îndrepte spre o soluţie diplomatică a conflictului", potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

Acesta a declarat că discuţia a făcut parte din eforturile internaţionale în curs de desfăşurare pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Cele două părţi au convenit să nu dezvăluie alte detalii ale discuţiilor, a adăugat el.

Scholz a vorbit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski înainte de convorbirea cu Putin despre "evaluarea sa asupra situaţiei actuale" şi "au convenit să rămână în contact strâns", potrivit purtătorului de cuvânt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO