Business Internaţional

Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele turc Recep Erdogan îi cer lui Putin să oprească imediat războiul contra Ucrainei

Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele turc...

Autor: Mihai Draghici

14.03.2022, 21:00 2316

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, au cerut, luni, Rusiei să oprească imediat confruntările militare în Ucraina, pledând pentru intensificarea eforturilor diplomatice în sensul unei soluţii politice.

"Suntem total de acord că trebuie să se ajungă imediat la un acord de încetare a confruntărilor militare. Îi cerem în mod clar preşedintelui Vladimir Putin să se oprească", a declarat Olaf Scholz, potrivit site-ului T-online.de, în cursul unei vizite oficiale în Turcia.

"Cu fiecare zi, cu fiecare bombă lansată, Rusia continuă să se îndepărteze de comunitatea internaţională, pe care am construit-o împreună", a subliniat cancelarul Germaniei.

"Continuăm eforturile pentru obţinerea unui armistiţiu durabil în Ucraina. Împărtăşim poziţia Germaniei, vrem să menţinem prietenia atât cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, cât şi cu cel rus, Vladimir Putin", a afirmat, la rândul său, Recep Tayyip Erdogan.

Olaf Scholz a amintit că au fugit milioane de oameni din Ucraina, dintre care peste 1,5 milioane sunt în Polonia. "Naţiunile democratice occidentale trebuie să intensifice cooperarea. Atât timp cât situaţia este atât de violentă precum o vedem, vor mai fi oameni care fug. De aceea, este atât de importantă şi cooperarea dintre Germania şi Turcia", a subliniat Olaf Scholz.

Peste 2,8 milioane de oameni s-au refugiat în afara Ucrainei din cauza invaziei militare ruse, care a început pe 24 februarie, a anunţat marţi Agenţia Naţiunilor Unite pentru Migraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO