Business Internaţional

Cancelarul german Scholz, împreună cu preşedintele francez Macron fac apel la Vladimir Putin pentru a găsi o soluţie politică la conflictul militar din Ucraina. Liderul de la Kremlin anunţă menţinerea aprovizionării cu energie

Cancelarul german Scholz, împreună cu preşedintele...

Autor: Mediafax

10.03.2022, 17:34 186

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul german, Olaf Scholz, i-au cerut joi preşedintelui rus, Vladimir Putin, o soluţie politică la conflictul militar din Ucraina, iar liderul de la Kremlin a dat asigurări că menţine în totalitate aprovizionarea energetică a Uniunii Europene.

Emmanuel Macron şi Olaf Scholz au insistat, în convorbirea cu Vladimir Putin, pentru "identificarea unei soluţii negociate între Rusia şi Ucraina", a declarat un oficial guvernamental de la Berlin, sub protecţia anonimatului.

Emmanuel Macron şi Olaf Scholz i-au cerut preşedintelui Rusiei aplicarea "imediată" a unui armistiţiu în Ucraina.

Ulterior, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia va menţine aprovizionarea cu energie a Uniunii Europene. "Noi ne respectăm toate obligaţiile în materie de aprovizionare cu energie. Sistemul de aprovizionare cu gaz este la nivelul de sută la sută", a declarat Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Monde.

Însă Vladimir Putin a avertizat că sancţiunile impuse Rusiei de Occident riscă să genereze inflaţie a preţurilor alimentelor pe plan mondial. "Dacă vor continua actualele sancţiuni, vor fi consecinţe serioase pentru sectorul alimentar, iar creşterea inflaţiei va fi inevitabilă", a atras atenţia Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Figaro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO