Business Internaţional

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel: Planurile tarifare ale SUA încalcă principiile Organizaţiei Mondiale a Comerţului

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel: Planurile tarifare...

Autor: Marian Avram, Mediafax

16.03.2018, 16:24 109

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de premierul Suediei, Stefan Lofven, cancelarul Germaniei a subliniat importanţa multilateralismului pentru Germania şi a precizat că se aşteaptă ca Organizaţia Mondială a Comerţului să îşi asume un rol mai important în disputele comerciale.

”Credem că tarifele pe care Statele Unite le-au anunţat contravin principiilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi vrem să rezolvăm aceste probleme prin intermediul discuţiilor”, a declarat Merkel.

În plus, premierul suedez a precizat că planurile tarifare ale Administraţiei Trump şi ”îngrijorătoare” şi ”regretabile”.

Declaraţiile cancelarului german vin în contextul în care Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor impune tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

Liderul de la Casa Albă a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. Deocamdată, nu este clar dacă aceste taxe vor fi valabile la toate importurile de oţel şi aluminiu ori doar la cele din anumite ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO