Business Internaţional

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz vrea să discute despre un Plan Marshall pentru Ucraina la summitul G7

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz vrea să discute despre...

Autor: Mediafax

22.06.2022, 18:19 110

Cancelarul Olaf Scholz vrea să discute despre reconstrucţia Ucrainei în timpul summitului G7 care se va desfăşura săptămâna viitoare, potrivit Sky News.

Summitul G7 se va desfăşura în Germania.

Cancelarul a declarat miercuri că doreşte să discute la summit despre schiţele unui „Plan Marshall pentru Ucraina", adăugând că speră să existe un front unit în ceea ce priveşte sprijinul pe termen lung pentru Ucraina.

Scholz a declarat în parlamentul german că „reconstrucţia Ucrainei va fi o sarcină pentru generaţii" şi a spus că unele dintre lucrurile pe care le-a văzut săptămâna trecută în Irpin i-au amintit de imaginile cu Germania după cel de-al Doilea Război Mondial.

El a mai spus că vor trebui cheltuite miliarde de dolari pentru reconstrucţia Ucrainei şi l-a invitat pe Volodimir Zelenski să discute luni cu liderii G7.

„Cum o coordonăm la nivel internaţional; cum decidem împreună în viitor ce investiţii fac Ucraina să avanseze cel mai rapid pe calea sa europeană", a adăugat Scholz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO