Business Internaţional

Când debutează Simona Halep la Australian Open. Programul româncelor în primul tur la simplu

Când debutează Simona Halep la Australian Open....

Autor: Rafael Hekman

16.01.2022, 17:57 55

După ce s-a încheiat cea mai controversată epopee a participării unui jucător de tenis la un turneu de Grand Slam, tenisul îşi revine în drepturi, cu 5 jucătoare din România pe tabloul principal, în proba de simplu, şi 6 în cea de dublu. 

Simona Halep, jucătorea română cel mai bine poziţionată în clasamentul mondial (15 WTA), va juca în primul tur cu jucătoarea poloneză Margareta Frech (105 WTA), în cursul zilei de marti, la o oră ce nu a fost deocamdată comunicată de organizatori. Cel mai probabil va fi la o oră accesibilă şi fanilor din România, undeva în jurul amiezii în România, seara la Melbourne.

În aceaşi zi, sub aceleaşi auspicii, se joacă şi meciurile dintre Sorana Cîrstea (38 WTA) şi Petra Kvitova, precum şi Irina Begu (58 WTA) cu Oceane Dodin (96 WTA).

Prima sportivă care debutează la Antipozi, în prima zi a turneului, pe partea superioara a tabloului de simplu, este Gabriela Ruse (82 WTA), care o întâlneşte pe Terenul 12 pe italiana Jasmine Paolini (52 WTA), nu mai devreme de ora 5.30, ora României, dar foarte probabil chiar 6.30-7.00, înaintea ei pe acelaşi teren având loc două meciuri de masculin, care se joacă în sistem 3 din 5, iar sesiunea începe la ora 2.00. În confruntările directe Gabriela Ruse conduce cu 2-1.

Jaqueline Cristian (73 WTA) îşi începe şi ea aventura de la Australian Open în compania belgiencei Greetje Minnen (84 WTA), cele două aflându-se la prima întâlnire în circuit. Se estimează că meciul va începe cel mai devreme la ora 7.00, ora României, pe terenul 14. E posibil totuşi ca ora de începere să fie mai târzie, înspre 8.00-9.00, înaintea lui Cristian având loc alte 3 meciuri de simplu masculin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO