Business Internaţional

Cântăreaţa Alicia Keys este noul director de creaţie al companiei BlackBerry

Cântăreaţa Alicia Keys este noul director de creaţie al companiei BlackBerry

Autor: Florin Badescu

01.02.2013, 16:39 3494

Anunţul a fost făcut chiar de CEO-ul acestei companii canadiene, Thorsten Heins, cu ocazia lansării oficiale a noilor modele de telefoane inteligente produse de compania BlackBerry, denumite Z10 şi Q10. Evenimentul a avut loc pe 30 ianuarie, la New York.

Cântăreaţa americană se alătură astfel unei liste destul de lungi de artişti de renume care au acceptat funcţia de director de creaţie pentru diverse companii.

Astfel, Intel l-a angajat pe rapperul will.i.am, membru al grupului Black Eyed Peas, în funcţia de director al departamentului de inovaţie creativă, iar compania Polaroid a anunţat în 2010 că a ales-o pe Lady Gaga drept noul ei director de creaţie.

Soţul Aliciei Keys, muzicianul şi producătorul Swizz Beatz, a fost numit director de creaţie al companiei Lotus Cars în 2011.

Alicia J. Augello-Cook, născută pe 25 ianuarie 1981, cunoscută sub numele de Alicia Keys, este actriţă şi cântăreaţă americană de R&B, soul şi neo-soul. Albumul ei de debut, "Songs In A Minor", lansat în 2001, a propulsat-o pe artista americană la statutul de star internaţional. Alicia Keys a vândut peste 35 de milioane de albume şi peste 30 milioane de single-uri şi a câştigat în repetate rânduri premii internaţionale de prestigiu - 14 Grammy, 10 Billboard Awards şi cinci American Music Awards. Cel mai recent album al ei, cel de-al cincilea din carieră, se intitulează "Girl on Fire" şi a fost lansat pe 22 noiembrie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO