Business Internaţional

Care e cea mai bună lună din an pentru a cumpăra bilete de avion

Care e cea mai bună lună din an pentru a cumpăra...

Autor: Andra Stroe

11.01.2020, 18:43 476

Luna ianuarie rămâne cea mai bună lună din an pentru a cumpăra bilete de avion, este concluzia unei analize anuale realizată de platforma de rezervări bilete de avion Vola.ro. Dacă în restul anului românii urmăresc perioadele de promoţii pentru a beneficia de discounturi la preţul biletelor de avion, luna ianuarie rămâne perioada cea mai potrivită pentru a găsi cele mai mici preţuri la bilete de avion pentru destinaţiile dorite. Diferenţa faţă de restul anului este de până la 60%.

Destinaţiile europene operate de companii aeriene low cost beneficiază de preţurile cele mai avantajoase în luna ianuarie şi încep de la 20 euro/persoană pentru un bilet de avion dus-întors. La categoria cele mai ieftine bilete de avion se menţin Londra, Roma şi Bruxelles. Sunt urmate de Veneţia de la 30 euro/persoană. Preţul biletelor de avion pentru Madrid, Dublin şi Barcelona este începând de la 45 euro, iar pentru Copenhaga şi Lisabona depăşeşte 80 euro.

Românii pot profita de preţurile mici din ianuarie pentru a-şi rezerva atât city break-urile din lunile de primăvară, cât mai ales biletele de avion pentru vacanţa de vară. Pentru românii care îşi doresc să călătorească la Londra în acest an, preţurile sunt cu până la 57% în medie pentru rezervările în luna ianuarie spre deosebire de rezervările făcute în luna Iunie, de exemplu. Pentru cei care sunt nehotărâţi şi aşteaptă până în luna februarie să îşi rezerve biletul de avion, preţul mediu creşte cu aproximativ 20% pentru fiecare destinaţie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO