Business Internaţional

Care este cea mai valoroasă marfă de export din fiecare ţară a lumii. Cum este plasată România? Galerie FOTO

Structura pe continente

Structura pe continente

16.05.2014, 13:50 24015
O hartă detaliată a celor mai valoroase materii prime exportate de fiecare ţară din lume a fost realizată de jurnaliştii americani de la Globalpost, pe baza datelor disponbile în raportul anual CIA Factbook, scrie Business Insider.
 
Deloc surprinzător, cea mai mare parte a economiilor funcţionează pe baza comerţului cu petrol, în special cele din Orientul Mijlociu şi Asia Centrală. 
 
Europa pare să fie "atelierul lumii" cu cele mai multe exporturi venind din industria producătoare de maşini şi utilaje. România este încadrată în harta Globalpost ca exportator net de metale şi produse metalurgice, deşi industria auto oferă cea mai valoroasă marfă la export, maşinile şi componentele auto livrate anul trecut în afara ţării însumând peste 15 miliarde de euro, echivalentul a aproape un sfert din total.
 
Conform hărţii Globalpost, Asia pare zona cu cea mai mare activitate manufacturieră , în sepcial pe segmentul de îmbrăcăminte şi semiconductori, în timp ce Africa este extrem de bogată în resurse naturale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO