Business Internaţional

Care este cheia unui CV perfect? Fostul şef al departamentului de HR al Google ne explică

Care este cheia unui CV perfect? Fostul şef al...

Autor: Corina Zamfir

29.10.2016, 16:57 3308

Ţi-ai verificat (o dată, de două ori sau chiar de trei ori) CV-ul pentru greşeli de scriere. Te-ai asigurat că este organizat, conţine o ierarhizare clară a locurilor de muncă şi îţi scoate în evidenţă abilităţile.Totuşi, nu primeşti niciun răspuns de la zecile de job-uri la care ai aplicat.

Problema cea mai frecvent întâlnită este: realizările tale nu ies în evidenţă pentru că nu ai oferit o măsură concretă a muncii tale anterioare, spune Laszlo Bock, fost vicepreşedinte al departamentului de HR de la Google, conform businessinsider.

“Poate crezi că este greu să-ţi măsori munca, dar există aproape întotdeauna ceva ce să punctezi care să te diferenţieze de ceilalţi”, spune el.

De fapt, Bock are o formula simplă pentru a cuantifica orice experienţă care îţi va transforma CV-ul de la o listă de obligaţii într-o imagine clară a realizărilor şi calităţilor tale:

Am realizat [X] măsurat prin [Y] făcând [Z]

„Începe cu un verb activ, apoi cu o evaluare numerică care să surprindă realizările tale, oferă o linie de bază pentru înţelegere şi detaliază ceea ce ai făcut ca să atingi acel scop”, spune acesta.

De exemplu: ”Am studiat performanţele financiare ale companiilor şi am făcut recomandări pentru investiţii”. Bock a rescris fraza: ”Am îmbunătăţit performanţele portofoliului cu 12% (1.2 milioade de dolari) timp de un an prin refacerea calculelor costurilor de capital care aveau slabe informaţiile despre pieţe şi am re-evaluat portofoliul în funcţie de rezultatele obţinute.”

Cea de-a doua opţiune este net superioară deoarece conţine numere exacte, clarifică cât de importantă este suma de 12% şi oferă detalii despre modul în care aplicantul a ajuns la acel rezultat, cee ce îi dă credibilitate.

Cu cât dai mai multe detalii, cu atât este mai bine, pentru că dovedeşti faptul că abilităţile tale se ridică la aşteptări. “Chiar dacă realizările tale nu par să te impresioneze, angajatorilor le place specificitatea”, spune Bock.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO