Business Internaţional

Care este mărimea pieţei de capital din Republica Moldova

Care este mărimea pieţei de capital din Republica Moldova

Autor: Catalina Apostoiu

19.06.2018, 00:00 247

În 2017, volumul tranzacţiilor cu valori mobiliare înregistrate pe piaţa de capital reglementată din Republica Moldova a constituit doar 4,8 mil. euro, de trei ori mai puţin ca în 2016, relatează Mold-Street.com.

Potrivit raportului anual al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF), scăderea volumului tranzacţiilor a fost influenţată de diminuarea cererii şi ofertei de valori mobiliare pe piaţă, tranzacţiile reducându-se în mare parte la executarea obligaţiilor rezultate din derularea procesului de retragere obligatorie a valorilor mobiliare în condiţiile art. 30 din Legea privind piaţa de capital.

De asemenea, cererea şi oferta reduse au fost influenţate de barierele structurale existente pe piaţa de capital, de lipsa investitorilor instituţionali, de lipsa pe piaţa de capital a obligaţiunilor corporative, de lipsa pieţei secundare a obligaţiunilor de stat şi de  gradul înalt de concentrare a pachetelor de acţiuni în cadrul societăţilor pe acţiuni admise spre tranzacţionate pe piaţa reglementată şi MTF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO