Business Internaţional

Care este noul Dubai, oraşul din deşert care vine tot mai tare din urmă. Care sunt atracţiile pe care mizează destinaţia de lux? - GALERIE FOTO

Autor: Business Magazin

28.01.2023, 22:46 3970

Încă prea puţin popular în comparaţie cu Abu Dhabi, cel mai mare dinTRE cele şapte Emirate Arabe Unite, şi futuristicul Dubai, Ras al Khaimah se înscrie însă în cursa pentru atragerea turiştilor de pe tot globul. Care sunt atracţiile pe care mizează? Răspunsul ni-l oferă reprezentanţii Autorităţii de Dezvoltare Turistică a Emiratului.

„Ras Al Khaimah este una dintre primele destinaţii din regiune care a revenit la nivelurile de vizitatori pre-Covid. Am primit 728.769 de vizitatori între ianuarie şi august 2022, o creştere totală de Ă12,8% faţă de aceeasi perioada din 2021 şi o revenire la cifrele pre-pandemie din 2019”, spune Iyad Rasbey, director executiv, Destination Tourism Development & MICE, Autoritatea de Dezvoltare Turistică a Emiratului Ras Al Khaimah. Potrivit lui, în prima jumătate a anului 2022, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul de vizitatori români în Ras Al Khaimah a crescut cu 182%.

Pe partea hotelieră, emiratul are în prezent 50 de proprietăţi care se întind în staţiuni pe malul mării, în oraş şi la munte, şi care răspund nevoilor şi bugetului unei game largi de călători. Însumat, Ras Al Khaimah dispune de peste 8.000 de camere disponibile şi 4.617 camere în pregătire, printre care mărci globale precum Waldorf Astoria, Hilton, Rixos, Rotana şi Ritz-Carlton, dar şi cel mai mare Hampton by Hilton din lume, cu peste 500 camere. „Recent deschise sunt hotelurile Radisson Resort Marjan Island, InterContinental Mina Al Arab şi Mövenpick Resort Al Marjan.”

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO