Business Internaţional

Care este oraşul care devine capitala criptomonedelor: de la buticuri de lux la cheeseburgeri, plata se face în bitcoin

Care este oraşul care devine capitala criptomonedelor:...

Autor: Business Magazin

04.11.2022, 23:20 7640

Proiectul Plan B al municipalităţii Lugano îşi propune să facă din oraşul elveţian capitala tehnologiilor legate de blockchain.

De la începutul lunii octombrie, în oraşul Lugano se pot achiziţii în aproximativ 30 de unităţi comerciale plătind în bitcoin. Chiar şi un cheeseburger sau o cafea.

Obiectivul este şi mai ambiţios: extinderea utilizării criptomonedei pentru plata taxelor, făcând din Lugano un fel de capitală a tehnologiilor blockchain prin atragerea de noi rezidenţi, companii şi startup-uri. O idee de viitor care se conturează în oraş şi care este pusă în într-un proiect iniţiat de primăria Lugano şi numit Plan B.

De la buticuri de lux la baruri

Stadiul este următorul: unele buticuri de lux, dar şi baruri şi restaurante (inclusiv Mc Donald's sau hotelul Commercio, cel mai vechi din oraş) au un dispozitiv asemănător unui POS datorită căruia pot încasa pentru serviciile lor în criptomonede: bitcoin, dar şi Tether sau Luga, ultima fiind o monedă virtuală locală.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO