Business Internaţional

Care este prima ţară din lume care va elimina complet plasticul şi combustibilii fosili până în 2021

Care este prima ţară din lume care va elimina complet...

Autor: Andra Stroe

09.03.2019, 18:27 1389

Costa Rica este una dintre primele cinci ţări din lume care au adoptat calea resurselor regenerabile, şi şi-a propus ca până în 2021 să elimine complet plasticul şi combustibilii fosili. Impactul poate fi semnificativ asupra mediului. Ce măsuri au stabilit autorităţile pentru a reuşi să atingă aceste obiective?

La începutul acestui an, Carlos Alvarado Quesada a fost ales noul preşedinte al Costa Rica, iar prima sa acţiune după instalarea în funcţie a fost acela de a face un pas uriaş în reducerea emisiilor combustibililor fosili.

Începând cu anul 2014, energia ţării a provenit 99% din surse regenerabile iar în ultimii doi ani, timp de două luni, a funcţionat 100% cu energie regenerabilă. Apoi, începând cu iunie 2017, şi-a stabilit ca obiectiv eradicarea obiectelor din plasticu de unică folosinţă până în 2021 – fiind prima ţară din lume care a făcut acest lucru. În vara anului 2018, statul şi-a anunţat un alt obiectiv, acela de a elimina complet combustibilii fosili până în anul 2021, fiind, de asemenea, prima ţară care va face acest pas.
Cu o bogată biodiversitate, Costa Rica a demonstrat, de asemenea, implicarea în protejarea mediului înconjurător, militând pentru reîmpădurire şi desemnând o treime din ţară drept rezervaţie naturală protejată şi obţinând aproape toată energia electrică din hidroenergia curată.

Citiţi continuarea AICI

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO