Business Internaţional

Care este salariul perfect pentru fericirea angajaţilor americani?

Care este salariul perfect pentru fericirea angajaţilor?

Autor: Radu Racu

11.04.2012, 11:33 5478

V-aţi întrebat vreodată câţi bani trebuie să câştigaţi ca să fiţi fericiţi? Sau cât de fericiţi aţi fi dacă aţi câştiga ceva în plus faţă de nivelul actual?

Business Insider preia un articol Wall Street Journal care citează un studiu realizat în SUA de Universitatea Princeton, care pune un preţ pe fericirea angajaţilor.

Studiul citat de publicaţia americană susţine că fericirea de zi cu zi a angajaţilor creşte pe măsură ce ei câştigă mai mult. Asta până ajung la nivelul de 75.000 de dolari pe an (6.300 de dolari pe luna). Dincolo de acest prag satisfacţia personală poate creşte, pe măsură ce oamenii îşi permit să cumpere mai multe produse dar fericirea personală nu înregistrează schimbări majore.

Există totuşi oameni care pun preţ mai mare pe satisfacţia totală decât pe fericirea zilnică, aşa că în cadrul studiului au fost persoane cu salarii anuale de 160.000 de dolari care s-au declarat mai mulţumite decât cele cu 120.000 de dolari.

"Salarii mai mari de 75.000 de dolari nu vor aduce îmbunătăţiri semnificative în starea personală zilnică, dar îi vor face pe oameni să ducă o viaţă mai confortabilă", afirmă Angus Deaton, economist la Universitatea Princeton şi autor al studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO