Business Internaţional

Care este sfatul fondatorului celui mai mare fond de investiţii din lume pentru cei ce vor să îşi îndeplinească visele

Care este sfatul fondatorului celui mai mare fond de...

Autor: Iulian Tenchiu

19.10.2019, 13:49 3244

Ray Dalio, miliardarul care a fondat cel mai mare fond de investiţii de tip hedge din lume, îi sfătuieşte pe visători să se înarmeze cu o doză serioasă de realism dacă doresc ca visele lor să devină realitate, scrie CNBC.

„Dacă eşti foarte realist vei putea să îţi alegi cu grijă visele pe care vrei să le transformi în realitate şi le vei putea finaliza”, a scris Ray Dalio pe Facebook.

Ray Dalio este fondatorul celui mai mare fond de investiţii de tip hedge din lume, cunoscut sub numele de Bridgewater Associates, fond care gestionează active în valoare de 160 miliarde de dolari.

În postarea sa de pe Facebook, miliardarul atrage atenţia asupra importanţei pe care o are obţinerea unui echilibru între realism şi idealism. Cu alte cuvinte, cei care încearcă să fie cât mai realişti privind obiectivele pe care doresc să le îndeplinească sunt şi cei care vor avea şi cele mai multe şanse să realizeze ceea ce îşi propun.

„Să înţelegi, să accepţi şi să lucrezi cu ceea ce ai în realitate este atât frumos, cât şi practic. Am devenit atât de realist încât am învăţat să apreciez frumuseţea tuturor realităţilor, chiar şi a celor mai dure, totodată am ajuns să dispreţuiesc idealismul nepractic”, a mai scris fondatorul Bridgewater Associates

Atunci când vorbeşte despre idealism nepractic, de fapt Dalio se referă la mentalitatea pe care o deţin majoritatea idealiştilor şi visătorilor, o mentalitate care îi împinge fie să nu urmeze un anumit vis, fie chiar să o facă, dar într-o manieră care nu le-ar putea aduce niciodată succesul. Este vorba despre acei oameni care petrec mai mult timp vorbind despre succes, decât făcând eforturi a obţine succesul.

„Vreau să spun că cei care realizează lucruri măreţe nu sunt deloc doar simpli visători, ei sunt ancoraţi foarte bine în realitate. Eu cred că visele pot deveni realitate şi pentru mine nu există nimic mai satisfăcător în viaţă decât a face acest lucru. Lupta pentru îndeplinirea unui vis este ceea ce dă culoare vieţii”, a mai scris Ray Dalio.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO