Business Internaţional

Care sunt cele 8 reguli esenţiale pentru succes pe care le oferă unul dintre fondatorii Netflix

 Care sunt cele 8 reguli esenţiale pentru succes pe care...

Autor: Iulian Tenchiu

30.11.2019, 08:30 772

Atunci când la 21 de ani Marc Randolph a absolvit Hamilton College şi a obţinut o diplomă în geografie, tatăl său i-a lăsat înainte de a pleca în lumea celor drepţi  o listă cu opt reguli pentru succes, scrie CNBC.

„Când aveam 21 de ani şi tocmai ce terminasem facultatea, tatăl meu mi-a lăsat o listă de reguli pentru succes”, a declarat Marc Randolph.

În prezent co-fondatorul Netflix are 61 de ani şi se mândreşte încă cu regulile şi înţelepciunea tatălui său.

„Le-am împărtăşit şi copiilor mei acele reguli, iar lista stă şi acum lângă oglinda mea”, a mai spus Randolph.

Chiar şi cu acea mică doză de înţelepciune la purtător, nu se poate spune că Marc Randolph a avut parte de succes imediat. În tinereţea sa, la 23 de ani, acesta a fost unul dintre cei mai slabi agenţi imobiliari din New York, după cum a scris acesta pe blogul său.

„Când aveam 23 de ani, am fost cel mai probabil, unul dintre cei mai slabi agenţi de real-estate din New York. Lucram în agenţia mamei şi nimeni nu cumpăra nimic. În opt luni nu am reuşit să vând nimic, doar să închiriez un apartament” a scris Randolph pe blogul său personal.

După cariera ratată de agent imobiliar, co-fondatorul Netflix a fost asistentul CEO-ului din cadrul unei companii muzicale.

„Învăţam foarte multe lucruri într-o singură zi. Aflam ce face un CEO, cum prioritizează sarcinile, cum interancţionează cu angajaţii şi cel mai important, am ajuns să văd cum funcţionează o companie reală la toate nivelurile.

Această experienţă s-a dovedit foarte utilă pentru tânărul Marc Randolph, pentru că în 1997, la 39 de ani a creat Netflix, companie pe care a condus-o până în 2003.

Regulile lui Randolph:

  1. Munceşte cu 10% mai mult decât ţi s-a cerut
  2. Niciodată să nu oferi cuiva opinii despre aspecte pe care nu le cunoşti.
  3. Fii respectuos şi atent.
  4. Dacă critici, ai grijă să fie o critică constructivă.
  5. Să nu-ţi fie frică să iei decizii când ai toate motivele să o faci.
  6. Fă-ţi bine calculele, atunci când poţi.
  7. Fii open-minded, dar sceptic.
  8. Fii prompt.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO