Business Internaţional

Care sunt cele trei sfaturi ale celei mai bogate miliardare self-made din lume pentru cei ce vor să aibă succes

Care sunt cele trei sfaturi ale celei mai bogate...

Autor: Iulian Tenchiu

26.10.2019, 18:15 1385

Zhou Qunfei, deţine o avere netă estimată la 7,4 mld. dolari şi cea mai bogată miliardară self-made din întreaga lume, potrivit Forbes. Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le facă aspiranţii la succes, este învăţarea continuă, scrie CNBC.

De asemenea, Qunfei este fondatorul şi CEO-ul companiei Lens Technology care produce diferite tipuri de lentile şi sticlă utilizate pentru acoperirea ecranului tactil al telefonului, al senzorilor de amprentă şi a altor zone de acest tip ale unui device. Antreprenoarea a reuşit să îşi scoată afacerea pe pieţele internaţionale în 2003, atunci când compania Motorola i-a oferit şansa de a deveni furnizorul său de lentile şi produse din sticlă.

Cu timpul, Zhou Qunfei a reuşit să construiască un imperiu din afacerea sa cu lentile, iar Lens Technology livrează în prezent lentile speciale şi sticlă pentru companii uriaşe precum Tesla, Apple, Samsung şi Huawei.

Miliardara este de părere că acumularea informaţiilor în mod constant este unul dintre paşii care trebuie făcuţi de cei ce aspiră la succes. Absolvirea unei instituţii de învăţământ cu prestigiu nu este suficientă pentru cei ce aspiră la succes, consideră CEO-ul.

„Clienţii nu vor nu îţi vor plăti mai bine pentru un produs doar pentru că ai o diplomă din partea unei instituţii cunoscute. Cunoaşterea bussinessului tău este ceea ce te va ajuta să menţii caracterul competitiv al companiei tale. Când ai posibilitatea să înveţi, ai şi posibilitatea să creşti” a declarat Zhou Qunfei.

Un alt sfat pe care îl are asiatica pentru antreprenori este să se pregătească foarte bine pentru a duce la îndeplinire planurile de viitor pe care le au pentru businessul lor. Experinţa pe care a dobândit-o ca angajat şi mai târziu ca şi manager au ajutat-o pe Zhou Qunfei să aibă încredere în businessul ei, element crucial pentru supravieţuirea businessului său în faza iniţială.

„În primul rând, îmbunătăţeşte-ţi competitivitatea pe toate planurile. Apoi, trebuie să fii sau să devi puternic din punct de vedere mental. În final, consolidează-ţi cunoştinţele privind piaţa pe care activezi şi ceea ce cunoşti despre competitori” a mai spus CEO-ul Lens Technology.

Un ultim sfat al antreprenoarei asiatice către antreprenori este să nu renunţe niciodată, chiar dacă se vor confrunta cu probleme serioase în viitor. Cheia succesului este perseverenţa, mai ales atunci când apare o problemă.

„Dacă renunţi atunci când te afli la jumătatea drumului, nu o să mai ai curajul să revi şi să o iei de la început din nou. Asta te va face să renunţi mereu. Doar dacă dăm dovadă de perseverenţă putem reuşi. Nu renunţaţi doar pentru că vă confruntaţi cu o problemă”, a mai declarat Zhou Qunfei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO