Business Internaţional

Care sunt coperţile prin care Charlie Hebdo a devenit notoriu? La o zi după publicarea unei caricaturi în 2011, ziarul a fost bombardat. Galerie Foto

Galerie Foto

Galerie Foto

Autor: Roxana Petrescu

07.01.2015, 14:54 2586

Publicaţia franceză Charlie Hebdo, care a fost, miercuri, ţinta unui atac terorist, soldat cu cel puţin 12 morţi, este un săptămânal satiric, nonconformist, cunoscut pentru caracterul său profund antireligios şi pentru caricaturile cu profetul Mahomed, pe care le publică în mod regulat, scrie Mediafax.

Revista Charlie Hebdo a fost în mai multe rânduri ţinta unor ameninţări, după ce în paginile sale au fost publicate caricaturi cu profetul Mahomed, potrivit telegraph.co.uk. Acelaşi ziar a fost ţinta unui atac în noiembrie 2011, când sediul din Paris a fost distrus în urma unui atac cu bombe.

Atacul a venit la o zi după ce publicaţia l-a numit pe Profetul Mahomed în funcţia de redactor şef al ediţiei din ziua următoare.

La acel moment, redactorul şsef al ziarului spunea că Islamul nu poate fi exlcus din libertatea presei. “Dacă putem să glumim despre totul în Franţa, dacă putem să vorbim despre orice în afară de Islam în Franţa sau despre consecinţele islamismului, atunci acest lucru este enervant”, spunea Stephane Charbonnier, redactorul şef al Charlie Hebdo.

Martorii la atacul terorist de miercuri, soldat cu cel puţin 12 morţi, au declarat că doi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi cu o armă Kalaşnikov şi un lansator de rachete au intrat în sediul publicaţiei Charlie Hebdo în jurul orei locale 11.30 (12.30, ora României), strigând "Allah Akbar" şi "Profetul a fost răzbunat".

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO