Business Internaţional

Care sunt diferenţele dintre vălurile islamice purtate de femeile musulmane. Galerie FOTO

Cum arată vălurile islamice

Cum arată vălurile islamice

Autor: Alexandra Marcu

24.03.2016, 12:22 53637

Burka este o haină purtată de femei în unele tradiţii islamice pentru a-şi acoperi trupurile în locurile publice. Aceasta este fomată din mai multe piese, cum ar fi veşmântul exterior care le acoperă corpurile, acoperitoarea capului şi voalul pus pe faţă care le lasă femeilor doar spaţiu pentru ochii.

În 2010, Belgia a devenit prima ţară din Europa care a interzis purtarea vălului islamic în spaţiile publice, iar ştirea a dat naştere unor discuţii pe seama drepturilor omului şi a libertăţilor religioase.

Închisoarea unde deţinuţii sunt atât de înfricoşători încât nici gardienii nu intră. Instituţia este păzită doar la exterior de poliţişti

Noul portavion de 13 miliarde de dolari al marinei americane. Este cea mai mare şi cea mai scumpă navă de război din lume

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ

În lume există mai multe tipuri de acoperământ pentru femei, printre acestea  numărându-se Burka, Niqab, Chador, al-Amira sau Hijab. Vălul a fost condamnat de politicienii europeni care îl consideră o încălcare a demnităţii femeii. Multe persoane sunt de părere că intenţiile teroriste pot fi mai bine ascunse prin intermediul acestor vestimentaţii.

“Când faci rugăciuni trebuie să îţi acoperi tot corpul şi ţi se văd doar mâinile şi faţa, aşa că femeile poartă hijab, însă unele poartă chiar şi burka din obişnuinţă sau tradiţii”, a spus Amani, o studentă din Yemen venită să studieze în Bucureşti. “Dacă ieşi fără hijab te aştepţi la hărţuiri pe stradă inclusiv din partea femeilor. Nu eşti acceptată de societate.”

Amani spune că nu există o pedeapsă anume pentru nepurtarea vălului Islamic, însă sunt familii care îşi obligă fetele să poarte burka. “Una dintre pedepsele ar fi să nu le lase să iasă din casă până ce nu îşi pun burka, iar subiectul despre hijab este mai sensibil decât burka. Dacă porţi sau nu burka, e treaba ta, în mare măsură nu te obligă nimeni, dar dacă nu porţi hijab nu te acceptă societatea”, a continuat aceasta.

Unele femei musulmane poartă eşarfe care le acoperă capul şi părul, iar altele poartă burka sau niqab, veşminte care le acoperă şi feţele.

Hijabul este utilizat în special de femeile musulmane şi este disponibil în mai multe culori sau stiluri. Cel mai comun veşmânt de acest tip acoperă capul şi gâtul, lăsând faţa liberă.

Niqab este un văl pentru faţă care lasă dezgolită doar porţiunea din jurul ochilor, scrie bbc.

Burka acoperă cea mai mare suprafaţă a corpului şi este un veşmânt care acoperă faţa şi corpul şi rareori este lăsat un fragment mai rar de material prin care femeile pot vedea.

Al-Amira este un veşmânt din două piese care constă într-un acoperământ pentru cap însoţit de un tub din material care se bagă pe cap ca o eşarfă.

Shayla este o eşarfă lungă, dreptunghiulară şi este populară în regiunea Golfului. Aceasta este înfăşurată în jurul capului şi cele două veşminte sunt fixate sau ascunde la nivelul uemrilor.

Khimar este un voal lung care seamănă cu o pelerină şi atârnă până deasupra şoldurilor. Acesta acoperă părul, gâtul şi umerii, dar lasă faţa dezgolită.

Chador este un veşmânt purtat de multe femei iraniene atunci când ies din casă şi este o mantie lungă până în pământ. Aceasta este adesea însoţită de o basma mică dedesubt.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO