Business Internaţional

Care sunt oraşele care influenţează lumea nivel global: New York, oraşul în care Trump îşi are domiciliul este pe primul loc în top. GALERIE FOTO

Care sunt oraşele care influenţează lumea nivel global. Galerie Foto

Care sunt oraşele care influenţează lumea nivel global. Galerie Foto

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.06.2018, 09:19 671

Nu toate oraşele mari sunt construite corespunzător, astfel, unele locuri din lume au o influenţă mai mare asupra sectoarelor importante precum afaceri, cultură, politică şi altor domenii, scrie Business Insider.

Dar care sunt aceste oraşe care influenţează lumea la nivel global?

La această întrebare a răspuns firma de consultanţă A.T. Kearney prin realizarea unui anuar numit Global Cities Report. Rapoartele arată care sunt oraşele care „se îmbunătăţesc prin competitivitate şi care sunt factorii care le aduce succesul”.

Ei au analizat mai multe variabile, care sunt subdivizate în cinci categorii: activitatea din mediul de afaceri, schimbul de informaţii, experienţa culturală şi implicarea politică.

Datele finale ale acestei analize au fost apoi împreunate pentru a crea următorul top. Deşi New York şi Londra ocupă primele locuri, Europa domină topul celor 10 oraşe cu cea mai mare influneţă în lume.

Nu este o surpriză că oraşul în care locuieşte preşedintele Americii, Donald Trump, este pe primul loc în top. Wall Street-ul şi Organizaţia Naţiunilor Unite fac din New York să fie cel mai important oraş din lume.

Deşi Brexit-ul a diminuat rolul capitalei Angliei, Londra a rămas al doilea cel mai influent oraş din lume, fiind un oraş vital pentru economia globală.

Locul trei este ocupat de capitala Franţei, Paris. Un hub pentru artă, modă şi fashion, Parisul este pe primul loc în ceea ce priveşte schimbul de informaţii, potrivit Indexului Global al Oraşelor.

Următorul în topul celor mai influente oraşe ale lumii se situează Tokyo. Oraşul care găzduieşte aproape 40 de milioane de oameni în zona metropilitană, Tokyo este unul dintre oraşele cu cei mai educaţi oameni de pe planetă, deţinând un procent ridicat de persoane cu studii superioare.

Controlată anterior de Marea Britanie, Hong Kong a fost predat Chinei în 1997 şi, ca atare, este un loc unic în lume. Unul dintre cele mai mari centre financiare din Asia, este, de asemenea, şi un important oraş portuar.

Acasă la Hollywood, LA înseamnă showbiz, cu studiouri de film şi posturi de televiziune. Fiind localizată pe coasta de vest a Statelor Unite, Los Angeles este, de asemenea, un punct-cheie pentru comerţul cu Asia.

Singapore ocupă locul şapte în top, datorită finanţelor şi importurilor maritime supreme din acest stat asiatic. Portul containerizat din Singapore este unul dintre cele mai mari din lume. Singapore este, de asemenea, un important centru pentru industria petrolieră - aproape jumătate din tot petrolul consumat în lume trece prin Singapore.

Tranzacţionarea defineşte cel mai bine oraşul Chicago, ca oraş important internaţional, cu două dintre cele mai mari schimburi de mărfuri. Produse agricole cum ar fi grâul, porumbul şi carnea de porc sunt printre produsele care se tranzacţionează pe bursele mercantile ale oraşului.

Locul nouă este ocupat de Beijing, China. Capitala şi centrul politic al celei de-a doua cea mai mare economie din lume. De asemenea, Beijing-ul găzduieşte companii care se regăsesc în clasamentul Global Fortune 500, mai multe decât orice alt oraş din lume.

Politica şi birocraţia domină ordinea de zi a capitalei Belgiei, domiciliul Uniunii Europene. Relativ mic în comparaţie cu multe oraşe, Bruxelles are o influenţă internaţională mai mare decât sugerează mărimea ei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO