Business Internaţional

Care sunt oraşele în care chiar dacă ai câştiguri de şase cifre încă simţi că te zbaţi să supravieţuieşti. Galerie FOTO

1. Washington-Arlington-Alexandria, District of Columbia/Virginia

Top 10 oraşe

Autor: Corina Zamfir

02.07.2017, 17:10 2094

Venitul mediu anual al gospodăriilor din SUA este de peste 56.000 dolari, un salariu de şase cifre care ar trebui să fie mai mult decât suficient, nu? Însă pentru unii nu este nici pe departe.

În San Francisco, de exemplu, o familie cu patru membrii care câştigă 105.350 de dolari poate fi considerată o familie cu "venituri mici". Situaţia s-a înrăutăţit atât de mult încât unii ingineri de la Facebook le-au cerut şefului lor, Mark Zuckerberg, să le plătească chiria, iar unii angajaţi Twitter, care au câştiguri de 160.000 de dolari, se simt de parcă abia răzbesc, potrivit The Guardian, citat de CNBC.

Reprezentantul Partidului Republican, Jason Chaffetz, susţine că membrii Congresului, care câştigă aproape 174.000 de dolari pe an, le-ar putea folosi o sumă în plus de 30.000 de dolari pentru ai ajuta să-şi plătească chirie în Washington DC.

Site-ul de comparare a cardurilor de credit MagnifyMoney a analizat 381 de zone metropolitane din SUA pentru a vedea câte familii cu trei membrii au un venit de 100.000 de dolari în întreaga ţară. Pentru a realiza acest lucru, MagnifyMoney a creat un buget rezonabil pentru cheltuielile lunare şi a scos acest total din veniturile după impozitare, luând în considerare costul vieţii pentru fiecare zonă.

Rezultatele au fost uimitoare. În 71 dintre locurile analizate, gospodăriile care au câştiguri de şase cifre cheltuiesc mai mult de 75% din bugetul lor pentru cheltuielile lunare de bază, inclusiv alimente, îngrijirea copilului, locuinţe şi transport, lăsând o sumă foarte mică pentru economii.

Iată care sunt oraşele în care chiar dacă ai câştiguri de şase cifre încă simţi că te zbaţi să supravieţuieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO