Business Internaţional

Care sunt salariile piloţilor de Formula 1 în 2014

Care sunt salariile piloţilor de Formula 1 în 2014

Autor: ProMotor

19.08.2014, 10:29 1061

Marele Circ este cea mai prestigioasă şi cea mai mare generatoare de venituri competiţie motorizată. În mod implicit, salariile din F1 sunt pe măsură de mari. Ceea ce ne surprinde este, însă, diferenţa dintre cel mai bine plătit şi cel mai prost plătit pilot din Formula 1.

Conform BusinessBook GP2014, citată de F1 Times, cel mai bine plătit pilot din Formula 1, Alonso, a primit acum doi colegi noi. Ferrari îşi răsplăteşte piloţii - Fernando Alonso şi Kimi Raikkonnen - cu câte 22 de milioane de euro. Aceeaşi sumă o primeşte şi pilotul Red Bull Racing Sebastian Vettel. Dacă pentru Alonso creşterea faţă de sezonul anterior a fost de „doar” 10%, în cazul lui Raikkonen creşterea a fost de 19 milioane de euro, iar pentru Vettel, de zece milioane.   

Mercedes îi menţine salariul lui Lewis Hamilton la 20.000.000 € - care câştigă cu opt milioane de euro mai mult decât colegul său, Nico Rosberg, cotat la 12 milioane de euro.  

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO