Business Internaţional

Carlos Ghosn: Politicienii trebuie să susţină mai eficient globalizarea

Carlos Ghosn: Politicienii trebuie să susţină mai...

Autor: Catalina Apostoiu

17.05.2017, 00:00 256

Politicienii trebuie să-şi întărească acţiunile de susţinere a globalizării pentru a contracara protecţionismul în creştere, a declarat Carlos Ghosn, şef al Renault-Nissan Alliance, în cadrul unui eveniment organizat de Wall Street Journal.

„Cred că trebuie să apărăm, să explicăm şi să promovăm globalizarea. Examinând ce beneficii a adus globalizarea umanităţii, este dificil de negat că aceasta a reprezentat o tendinţă extrem de pozitivă“, a argumentat şeful Renault-Nissan. Ghosn a salutat de asemenea alegerea lui Emmanuel Macron în funcţia de preşedinte al Franţei. „Este un european convins, susţinător al companiilor, gata să încurajeze competitivitatea, elemente de natură să liniştească lumea de afaceri“, a mai declarat şeful Renault-Nissan.

Carlos Ghosn nu a dorit să-şi exprime părerea cu privire la posibilul impact asupra imperiului său al mandatului noului preşedinte în condiţiile în care Macron, în perioada în care a deţinut poziţia de ministru al economiei, a dorit să crească influenţa statului francez în cadrul acţionariatului Renault, o mişcare care nu a fost pe placul lui Ghosn.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO