Business Internaţional

Carlos Slim se menţine pe primul loc în Topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume. Ion Ţiriac şi Ioan Niculae dispar din top

Carlos Slim se menţine pe primul loc în Topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume. Ion Ţiriac şi Ioan Niculae dispar din top

Autor: Adrian Voicu

10.03.2011, 10:36 447

Carlos Slim Helu a reuşit să se menţină pentru al doilea anconsecutiv pe primul loc în Topul Forbes al miliardarilor lumii din2011, averea acestuia fiind estimată de publicaţia americană la 74miliarde de dolari, după ce în 2010 aceasta se situa la 53,5miliarde dolari.

Averea fondatorului Microsoft, Bill Gates, care s-a situat pelocul doi, a crescut mai puţin, cu doar 3 de miliarde dolari la 56miliarde dolari, acesta reuşind astfel să se menţină pe loculdoi.

Cei doi sunt urmaţi de investitorul american Warren Buffett, acărui avere a urcat la 50 de miliarde de dolari.

Urmând cu locul patru au loc schimbări, pe acest loc situându-seBernard Arnault, preşedintele producătorului de lux Louis VuittonMoet Hennesy, cu o avere totală estimată la 41 de miliarde dedolari.

Larry Ellison, fondatorul Oracle, a reuşit să avanseze pe loculcinci, cu o avere estimată la 39,5 miliarde dolari.

Singurii români care au reuşit să se menţină în topul Forbes alcelor mai bogaţi oameni din lume din 2011 au fost omul de afaceriDinu Patriciu, aflat pe poziţia 540, cu o avere estimată la 2,2miliarde dolari, şi Frank Timiş, a cărui avere de 1,1 miliarde dedolari l-a situat pe locul 1057 în top.

Omul de afaceri Ion Ţiriac şi Ioan Niculae, proprietarulgrupului InterAgro, care se aflau în topul Forbes al celor maibogaţi oameni din lume din 2010, cu averi de 2,2 miliarde dolari şirespectiv 1,1 miliarde dolari, nu s-au mai aflat în top anulacesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO