Business Internaţional

Carnival, cea mai mare linie internaţională de croaziere, anunţă că pierderile de anul trecut ajung la 10,2 miliarde de dolari. Compania a supravieţuit pandemiei prin credite şi vânzarea navelor

Carnival, cea mai mare linie internaţională de...

Autor: Eduard Ivanovici

12.01.2021, 15:19 240

Carnival, cea mai mare linie internaţională de croaziere, a pierdut 2,2 miliarde de dolari în al patrulea trimestru din 2020, ducând pierderile nete de anul trecut la 10,2 miliarde de dolari. Iar şansele ca viitoarele măsuri să aducă linişte companiei şi clienţilor săi sunt extrem de mici, scrie Fortune.

După ce şi-a încheiat operaţiunile în luna martie a anului trecut, Carnival început să îşi vândă acţiunile şi navele de croazieră şi a căutat să obţină tot mai multe împrumuturi, supravieţuind cu greu pandemiei de coronavirus. În plus, firma a ajuns la 19 miliarde de dolari în datorii şi capitaluri proprii din martie până în prezent şi a încheiat 2020 cu 9,5 miliarde de dolari în cash.

Executivii au declarat că numărul este suficient de mare pentru a trece peste încă un an de măsuri de carantină şi restricţii de circulaţie.

„Lucrăm cu ţelul de a repune toate navele în funcţiune până la finalul anului. Totuşi, dezvoltarea testelor cu preţ redus, apariţia continuă a tratamentelor şi viteza de distribuire a vaccinurilor vor influenţa în mod clar ritmul de recuperare”, spune CEO-ul Arnold Donald.

Carnival şi principalii săi competitori, Royal Caribbean şi Norwegian, au declarat că nu se aşteaptă să navigheze până la sfârşitul lunii martie, ceea ce înseamnă că pandemia va îngheţa industria pentru cel puţin un an.

Compania a mai declarat că a ars 500 de milioane de dolari cash în fiecare lună a trimestrului încheiat pe 30 noiembrie şi se aşteaptă ca suma să înregistreze o creştere de 100 de milioane de dolari în perioada actuală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO