Business Internaţional

Casa Albă respinge orice discuţie cu regimul din Coreea de Nord în privinţa problemei nucleare

Casa Albă respinge orice discuţie cu regimul din Coreea...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

03.10.2017, 00:39 265

"Am fost foarte clari că acum nu este momentul pentru discuţii. Singurele conversaţii care au avut loc sau care ar putea să aibă loc sunt pentru a aduce înapoi americanii care au fost reţinuţi acolo. Dincolo de acest lucru, la ora actuală nu vor mai exista discuţii cu Coreea de Nord", a spus Sarah Sanders, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Trei cetăţeni americani sunt în prezent arestaţi în Coreea de Nord, toţi având şi cetăţenie sud-coreeană. Kim Hak-Song şi Kim Sang-Dok au fost reţinuţi la începutul acestui an, iar Kim Dong-Chul a fost arestat în octombrie 2015 şi condamnat la 10 ani de muncă silnică, în baza unor acuzaţii de spionaj şi subminare.

Sâmbătă, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a declarat că Statele Unite au comunicat direct cu Coreea de Nord cu privire la programele sale nucleare şi de rachete balistice, însă Phenianul nu a manifestat niciun interes pentru dialog.

Duminică, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a precizat, prin intermediul contului de Twitter, că Rex Tillerson îşi pierde timpul încercând să negocieze cu "micul om rachetă" privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO