Business Internaţional

Casa Albă sărbătoreşte 4 iulie cu bugeri şi uşile deschise pentru 1.000 de persoane

Casa Albă sărbătoreşte 4 iulie cu bugeri şi uşile...

Autor: Dorin Oancea

04.07.2021, 17:45 53

Preşedintele SUA, Joe Biden, marchează duminică aniversarea a 245 de ani de la naşterea naţiunii cu o sărbătoare tradiţională, care dă semnalul revenirii din pandemie, scrie Reuters.

După o vacanţă petrecută în Michigan, unde a cumpărat plăcinte cu cireşe, şi înainte de a petrece o noapte liniştită la casa familiei sale din Delaware, Biden se întoarce la Casa Albă pentru a primi aproximativ 1.000 de persoane cu burgeri şi artificii.

Este o doză de nostalgie pentru o ţară obosită de restricţii pandemice, poveri care s-au uşurat, dar care nu au dispărut odată cu răspândirea pe scară largă a vaccinurilor.

Pandemia a forţat anularea a aproape toate sărbătorile anul trecut şi a condus la o inaugurare de dimensiuni reduse în ianuarie a preşedintelui democrat.

Semnele de normalitate au revenit în Statele Unite, unde oamenii au călătorit şi s-au întâlnit fără măşti, chiar dacă Biden nu a reuşit să atingă pragul de 70% din adulţii americani cu puţin un vaccin. Guvernul a calculat procentul la circa 67%.

Sâmbătă, la Casa Albă, fumul provenit de la grătare s-a ridicat în aer, în timp ce angajaţii pregăteau mâncărurile pentru evenimentul de duminică.

Într-o schimbare bruscă faţă de ultimele luni, uşile Casei Albe vor fi deschise sutelor de invitaţi, marcând cel mai mare eveniment al preşedinţiei lui Biden.

Se aşteaptă ca evenimentul să includă lucrători din zonele esenţiale din lupta cu COVID şi familii ale militarilor. Biden va ţine un discurs şi va avea loc un foc de artificii de 17 minute.

Evenimentul este, de asemenea, redus în comparaţie cu anii anteriori, un semn al coronavirusului care a ucis peste 600.000 de americani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO