Business Internaţional

Cât câştigă un bancher: CEO-ul JPMorgan Chase a fost plătit cu 30 de milioane de dolari în 2017

Cât câştigă un bancher: CEO-ul JPMorgan Chase a fost...

Autor: Alex Ciutacu

22.01.2018, 19:11 134

Jamie Dimon, CEO-ul băncii JPMorgan Chase a fost plătit cu 29,5 milioane de dolari în 2017, venitul acestuia fiind în creştere cu 5% faţă de anul anterior, şi cel mai mare din ultimii 10 ani, când Dimon a încasat 50 de milioane de dolari, potrivit Quartz.

Dimon primeşte un salariu de bază de 1,5 milioane de dolari pe an, iar anul trecut a primit şi un bonus de 5 milioane de dolari. În rest, recompensa primită de acesta a fost sub formă de acţiuni.

JPMorgan este una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite şi una dintre cele mai profitabile. Potrivit declaraţiilor de avere ale lui Dimon, recompensa a fost pentru „o performanţă puternică în 2017”.

Banca a transmis că dacă nu ar fi intervenit reforma fiscală semnată de Donald Trump, în urma căreia a fost obligată să plătească taxe în valoare de 2,4 miliarde de dolari, ar fi putut raporta profituri record pentru anul 2017.

Pentru viitor, Dimon se aşteaptă ca impozitele reduse să genereze un plus de profit în valoare de 3,4 miliarde de dolari. De asemenea, acesta crede că noua legislaţie fiscală va duce la salarii mai mari şi la mai multe beneficii pentru angajaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO