Business Internaţional

Cât costă un caz de hărţuire sexuală la vârful corporaţiilor americane: O prezentatoare a primit 20 de milioane de dolari pentru că nu a fost lăsată în pace de fostul ei şef, iar el a primit 40 mil. dolari ca să plece din funcţie

Cât costă un caz de hărţuire sexuală la vârful...

Autor: Ştefan Stan

11.09.2016, 16:49 17729

Canalul de televiziune al lui Robert Murdoch, 21st Century Fox, va plăti 20 de milioane de dolari lui Gretchen Carlson pentru a finaliza scandalul de hărţuire sexuală a fostei prezentatoare Fox News de către Roger Ailes, fostul şef al canalului.

În timp ce Carlson va primi 20 de milioane de dolari de la televiziune, Ailes a primit 40 de milioane de dolari de la Fox pentru a pleca din funcţia de conducere pe care o avea.

Lumea televiziunii din America a fost zguduită de un scandal care ar putea implicaţii foarte mari în ceea ce înseamnă viaţa corporatistă şi puterea executivilor de top care au pe mână decizia şi banii.

Cel mai puternic executiv din televiziunea americană, şeful canalului Fox News, Roger Ailes, a fost acuzat de o fostă prezentatoare de top că a hărţuit-o, şi după ce nu i-a răspuns la avansuri a decis să îi termine contractul.

Gretchen Carlson, fosta prezentatoare Fox News, a lansat luna trecută nişte declaraţii care au stârnit unul dintre cele mai mari scandaluri de hărţuire. Carlson a părăsit Fox News pe 23 iunie, când contractul i-a expirat.

”Am fost dată afară pentru că am refuzat să întreţin relaţii sexuale cu şeful meu, ceea ce a dus la hărţuire şi la un tratament total neadecvat în redacţie”, a spus ea.  ”Alies a retaliat puternic împotriva mea şi mi-a sabotat cariera pentru că i-am respins avansurile sexuale şi m-am plâns de hărţuire sexuală”.

Alies, unul dintre cei mai mari moguli media din SUA, a spus că ”Dacă tu şi cu mine am fi avut o relaţie în urmă cu mai mult timp, acum erai mult mai bine, la fel şi eu”. El a adăugat că ”uneori problemele se rezolvă aşa”.

Ailes l-a angajat pe Charles Harder, avocatul emblemă de la Hollywood, care i-a reprezentat recent pe Hulk Hogan şi pe pe Melania Trump în procesul împotriva Gawker. Harder a câştigat 140 de milioane de dolari pentru Hogan, iar Gawker a trebuit să îşi declare falimentul.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO