Business Internaţional

Cât costă să construieşti un mic oraş în Marea Britanie: puţin peste 1 miliard de euro

Cât costă să construieşti un mic oraş în Marea...

Autor: Marius Oncu

19.01.2014, 17:16 719

Costul investiţiei este estimat la maxim 5 miliarde de lire sterline (6 miliarde de euro), a spus şeful Legal & General, Nigel Wilson.

Construirea de oraşe mici şi regenerarea centrelor marilor oraşe este cea mai bună modalitate de a combate criza locuinţelor din Marea Britanie şi s-ar încadra în obiectivul grupului de a investi o parte mai mare a fondurilor de pensii în infrastructură.

"Dacă putem aduce cu noi comunităţi şi ne putem pune de acord, am vrea să ajutăm la construcţia a câteva noi oraşe mici", a declarat Wilson pentru publicaţia Sunday Times, preluată de Reuters.

Grupul a informat în martie anul trecut că vrea să investească în infrastructură, după ce a preluat o participaţie la compania de construcţii Cala Homes.

Construcţia de locuinţe în Marea Britanie se află la minimul a circa 90 de ani, iar economiştii estimează că sunt necesare circa 250.000 de locuinţe pe an pentru a face faţă creşterii cererii, care depăşeşte cu mult oferta din piaţă.

Asigurătorii sunt dornici să investească în proiecte de infrastructură, având în vedere durata lungă a acestora şi veniturile constante şi corelate cu inflaţia, precum chiriile, adecvate să acopere plata de pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO