Business Internaţional

Cât costă să construieşti un mic oraş în Marea Britanie: puţin peste 1 miliard de euro

Cât costă să construieşti un mic oraş în Marea Britanie: puţin peste 1 miliard de euro

Autor: Marius Oncu

19.01.2014, 17:16 711

Costul investiţiei este estimat la maxim 5 miliarde de lire sterline (6 miliarde de euro), a spus şeful Legal & General, Nigel Wilson.

Construirea de oraşe mici şi regenerarea centrelor marilor oraşe este cea mai bună modalitate de a combate criza locuinţelor din Marea Britanie şi s-ar încadra în obiectivul grupului de a investi o parte mai mare a fondurilor de pensii în infrastructură.

"Dacă putem aduce cu noi comunităţi şi ne putem pune de acord, am vrea să ajutăm la construcţia a câteva noi oraşe mici", a declarat Wilson pentru publicaţia Sunday Times, preluată de Reuters.

Grupul a informat în martie anul trecut că vrea să investească în infrastructură, după ce a preluat o participaţie la compania de construcţii Cala Homes.

Construcţia de locuinţe în Marea Britanie se află la minimul a circa 90 de ani, iar economiştii estimează că sunt necesare circa 250.000 de locuinţe pe an pentru a face faţă creşterii cererii, care depăşeşte cu mult oferta din piaţă.

Asigurătorii sunt dornici să investească în proiecte de infrastructură, având în vedere durata lungă a acestora şi veniturile constante şi corelate cu inflaţia, precum chiriile, adecvate să acopere plata de pensii.

AFACERI DE LA ZERO