Business Internaţional

Cât de aproape a fost de faliment cel mai valoros şi profitabil producător auto din lume. Dezvăluirea făcută chiar de omul care deţine afacerea

Cât de aproape a fost de faliment cel mai valoros şi...

Autor: Andra Stroe

08.11.2020, 19:41 300

Tesla a devenit cel mai valoros şi, după anumite criterii, cel mai profitabil producător de automobile din lume, dar cu puţin timp în urmă se afla în pragul falimentului, scriu cei de la CNN.

CEO-ul Elon Musk a scris pe Twitter săptămâna aceasta că afacerea s-a aflat la doar o lună distanţă de a intra în faliment, în perioada în care  se lupta să aducă pe piaţă cel mai bine vândut vehicul al companiei, berlina Model 3. „Lansarea berlinei Model 3 a fost extrem de stresantă şi dureroasă pentru o lungă perioadă de timp – de la mijlocul anului 2017 până la mijlocul anului 2019. Producţia şi logistica au fost un iad”, a povestit antreprenorul pe Twitter.

Tesla se confrunta pe atunci cu o criză serioasă de numerar, pe măsură ce pierderile creşteau şi compania se străduia să atingă diverse obiective de producţie pentru Modelul 3. Însă Musk nu a dezvăluit acest lucru anterior, deşi a glumit cu privire la o intrare în faliment într-un tweet postat de Ziua Păcălelii din 2018.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO